You are currently viewing Преместване на каси, сейфове, апаратура, техника в София

Преместване на каси, сейфове, апаратура, техника в София

Преместване на всякакви по размери и тегло предмети

Преместването на тежки и обемни предмети от едно място на друго не е лесна, а в същото време е доста отговорна работа. Особено, ако става дума за пренасяне на каси, преместване на сейфове или пък пренос на апаратура или различен вид техника. Какво трябва да се има предвид преди да се извърши едно такова преместване?

Тегло и параметри

На първо място трябва да се определи колко тежък е предметът, който ще бъде пренасян и какви са неговите параметри – височина, широчина и обем. Когато това е изяснено екипът от хамали, извършващ работата, преценява какъв ресурс ще бъде необходим и как точно да се осъществи преместването, така че касата или сейфът да остане невредим след транспортирането.

Фирма Хамали Мастър извършва такъв тип услуги с товарен бус с падащ борд, който е достатъчно голям, че да може да пренесе безпроблемно и безпрепятствено предмета от едно място на друго. Следващите важни въпроси които ни интересуват, след като са уточнени параметрите и теглото са – на кой етаж е касата или сейфа, има ли асансьор, широки ли са достатъчно стълбите? Екипът от хамали предварително проучва спецификите на мястото от където трябва да вземе предмета и тези на локацията, където трябва да ги занесе. Важно е да се знае колко етажа трябва да се качат, има ли асансьор и достатъчно голям ли е, че да бъде използван, достатъчно ли е пространството на стълбите, че да може самата вещ да се занесе до буса. След като се качи в него, следва обратния процес – качването до новото място. Затова трябва да сме запознати с всички детайли и едва тогава да се направи план за действие. Най-добрият вариант е да се направи предварителен оглед, така шансът нещо да се обърка е сведен до минимум. Хамали Мастър прави напълно безплатни огледи в рамките на града.

Пренос на ценни вещи – с повишено внимание

Когато става дума за преместване на каси или сейф е ясно, че те служат за съхранение на ценни вещи. Поради тази причина самите метални каси са направени от здрави и солидни материали и теглото им варира от 200 кг. до 1 тон. Ето защо когато предстои такова преместване, транспорта трябва да бъде оборудван с падащ борд и като цяло да се подхожда с повишено внимание при товарене и разтоварване. Можете да се доверите на нашият екип от професионалисти, когато се налага пренасяне на каси, сейфове, апаратура или техника.

Безопасен и предпочитан от мнозина вариант е съдържанието на касата да се изпразни преди преместването и след това сейфът да се напълни отново. Така е сто процента сигурно, че ценните вещи няма да бъдат повредени. Също така може и вратата на сейфа да се свали, за да стане по-лесно пренасянето. Обикновено тя тежи доста и ако не се демонтира, е доста по-трудно за работниците. Смята се, че до 20 процента от общата маса се пада на вратата. Важно е тук да допълним, че не всяка врата може да се сваля от пантите, това зависи от модела на сейфа.

Огнеупорни или метални?

Ако касите или сейфовете са огнеупорни, трябва да се знае, че те тежат доста повече от металните и пренасянето им е по-трудно. Екипът на Хамали Мастър обаче е напълно подготвен и за такива ситуации. В случай, че се налага, се използва превоз с падащ борд и доста инструменти, колани, ремъци, както и специализирана количка за по-лесно товарене и разтоварване. Целта е да се направи безопасно работата на работниците, а в същото време вещите да са защитени. Може да се използва и допълнителна механична техника за товарене, при конкретни ситуации. Обикновено се прибягва до такава, когато товарът е изключително тежък. Все пак здравето на работниците е на първо място.

Защо „Ще се справим сами“ не е добра идея?

Споменавайки човешкото здраве, стигаме и до въпроса „Можем ли сами да пренасяме тежки предмети, без да прибягваме до услугите на професионалисти?“.  Веднага ще отговорим, че това изобщо не е добра идея. Вдигането на особено тежки предмети не е никак безопасно, особено за хора със здравословни проблеми. Дори и да сте здрави обаче, не препоръчваме да си правите експерименти, защото има опасност да се осакатите за цял живот. По-добрият вариант е да оставите на професионалистите да си свършат работата.

Цени за преместване

Важна роля определяща цената за преместване на каси, апаратура или техника играят следните фактори:

  1. Тегло и габарити.
  2. Етажи и вида на стълбите.
  3. Превозване в София или страната.

Повече подробности за сейфовете

Понеже през цялото време става дума за каси и сейфове, нека дадем повече информация за тях. Споменахме вече, че могат да са огнеупорни или метални. Ако са от първите, те предпазват съхраняваните вещи от пожар и високи температури. В повечето случаи обаче нямат защита от кражба, затова е добре да се позиционират в помещения, които са охранявани. Има и сейфове, защитени и от крадци, но тяхната цена е доста по-висока. Относно заключването – сейфът може да има механична ключалка, която трябва да се поддържа и да се следи дали е изправна. По-лесно е с електронна ключалка, тъй като при нея поддръжка няма. Има и вариант за комбинация между двете, доста хора предпочитат именно него. Какво се съхранява в сейфовете – това си зависи от вас – те са подходящи за важни документи, бижута, пари, благородни метали и други. Работата на Хамали Мастър е да осигури качествено, безопасно и безпрепятствено преместване на вашият сейф или огнеупорна каса.

Защо не е добре да се използва какъвто и да е бус?

Хамали Мастър извършва услугата със специален за целта товарен бус. Ако решите сами да пренасяте, което вече казахме, че изобщо не е добра идея освен, че може да влошите здравето си, има шанс да повредите пренасяните предмети, така също е възможно да нанесете щети и на превозното средство което използвате. Ако то не е пригодено да издържи толкова тежък товар, не е изключено да се наложи после да посещавате автомонтьор. За да не си създавате такива главоболия, се доверете на професионалисти. Товарният бус, който се използва от тях е съобразен с масата на предметите, които се пренасят и е пригоден да издържа такива товари. Шансът да има проблем по време на транспортирането или след това е сведен по минимум. Фирма Хамали Мастър вече е натрупала достатъчно опит в изпълнението на такъв тип услуги и ако й се доверите, няма да съжалявате.

Вашият коментар