You are currently viewing Почистване на отпадъци от мазета и тавани в София

Почистване на отпадъци от мазета и тавани в София

Кратка разходка по софийските мазета и тавани

Нека започнем направо – мазетата и таваните са най-подценяваните помещения в дома. И ако живеете във фамилна къща, където тези помещения обикновено са по-големи и е по-лесно там да се поддържа някакъв ред, то в повечето случаи мазетата и таваните в жилищните кооперации са напълно неглижирани и занемарени – най-често са превърнати в складове за боклуци трупани с години, а често и десетилетия. И това е лесно обяснимо – те са тъмни, влажни, най-вече тесни, а общите части край тях са зле поддържани. Ако не сте от тези, които редовно приготвят буркани със зимнина и  всяка есен ги подреждат грижовно по стелажите в мазето или на тавана, най-вероятно не ползвате съответното помещение за нищо и то е крайно неподдържано.

Мазето и таванът обаче са част от вашето недвижимо имущество и колкото да ги подценявате, това са няколко квадратни метра площ, които могат да се използват винаги за нещо. Там може да съхранявате велосипедите през зимата или ските през лятото, без да ви се налага да им търсите място на балкона в апартамента, правейки го на практика неизползваем. При добра организация, там могат да се складират и много други вещи за които в апартамента няма място, а по някаква причина не искате да се разделяте с тях.

Знаете ли какво има в мазето ви? А кога за последен път слизахте там? Проверявали ли сте скоро на вашия таван дали няма проблем с теч от покрива?

Ако сте от тези които не ползват мазетата или таванските си помещения, най-вероятно отдавна вече не ви се иска да влизате в тях. Защото знаете или по-скоро предполагате какво ще заварите там – изоставени от години буркани и консерви които не смеете дори да докоснете, старите килими изнесени от дома след последния ремонт, кашони с книги и дребна покъщнина, която никога повече няма да ви трябва, както и всякакви други ненужни и крайно захабени вещи. Но най-вече – всичко това е потънало в  мръсотия, дебели паяжини, влага и миризма на мухъл!

Почистването на тавански помещения и мазета има своите неудобства и неприятни специфики, с които вероятно всеки е наясно. На първо място – в повечето случаи помещенията са изключително тесни, с ниски тавани и неудобни за движение. Те са тъмни, влажни и пълни с неочаквани опасности. Евентуално убождане на ръждив пирон или гвоздей със сигурност води със себе си нужда от посещение на лекарски кабинет. Въздухът в таваните и мазетата е тежък, застоял и изпълнен със спори на колонии от плесени и гъбички, които могат да доведат до големи неприятности при хора със заболявания на дихателната система. И не на последно място – неподдържаните мазета и тавани се превръщат в дом на гризачи, паяци, стоножки и редица други неприятни насекоми, чието ухапване може да е опасно за здравето. Изпражненията на гризачите също са потенциален източник на тежки зарази. Колкото по-дълго време е стояло неподдържано едно мазе или таван, толкова по-големи рискове крие при евентуално почистване. Неслучайно, професионалните хамали често работят в такива помещения с маски, ръкавици и специално облекло.

Ползването на фирма за хамалски услуги всъщност е най-разумния и безпроблемен вариант, когато ви се наложи да разчистите боклуците от тавана или мазето си. Ние от Хамали Мастър имаме богат професионален опит в тази област и сме готови по всяко време да ви отменим в тази неприятна, а често пъти и опасна работа. Услугата ни е комплексна и в същото време изцяло съобразена със специфичните ви желания. Единственото което се изисква от вас е да ни се обадите, да посочите адрес, да направим уговорка за евентуален оглед, а след това да оставите всичко в ръцете на опитните ни хамали. Ние от Хамали Мастър сме винаги на разположение – ще изчистим боклуците от мазето или тавана вместо вас!

Какво предлагаме:

  • Цялостно почистване на мазета и тавански помещения с предварителен избор на удобен за вас ден и час.
  • Изнасяне, натоварване и извозване на ненужните битови и строителни боклуци.
  • При огледа имате възможност да посочите предметите които не желаете да бъдат изхвърлени и те ще бъдат оставени в помещението.
  • Бързо и професионално организирано изнасяне на боклуците и старите вещи – работата ще бъде завършена в рамките на деня.
  • Чистене, замитане, обиране на паяжини.
  • След изнасянето на ненужните вещи – третиране с препарати против гризачи и насекоми.

Не забравяйте, че мазетата и таваните са част от вашето жилищно пространство. А то е достатъчно скъпо и ценно, за да си позволите да го задръствате с излишни стари вещи. Сами ще се убедите колко много място ще ви се отвори, след като освободим и изчистим помещенията. След изнасянето на вехториите, вие фактически ще се сдобиете с нови няколко квадратни метра жилищна площ, която можете да използвате както сметнете за добре. Да не говорим колко по-здравословна е чистата среда. Инвестирайте в собственото си битово пространство! Изхвърлете всичко старо и ненужно от мазето и тавана си.

Доверете се на професионалните хамалски услуги на Хамали Мастър – ние ви обещаваме, че работата ще бъде свършена по най-бързия, чист и ефективен начин! Работим навсякъде в град София и околностите.

Цени за почистване на мазета и общите части в София и област

Цените се определят от количеството на отпадъците. Товарен транспорт с обем 18 кубика и товаримост 2 тона Цена 280 лв. В цената е включена такса смет. Товарен транспорт с обем 18 кубика и товаримост 2 тона + натоварване на отпадъците Цена 400 лв. В цената влиза обиране на паяжините, замитане на помещенията, подсигурени чували и инструменти за почистване и включена такса смет.

Цени за почистване на тавани и общите части в София и област

Цена за почистване на таван или тавански помещения се определят от количеството на отпадъците и дали ще се ползва асансьор. Товарен транспорт с обем 18 кубика и товаримост 2 тона Цена 280 лв. В цената е включена такса смет. Товарен транспорт с обем 18 кубика и товаримост 2 тона + натоварване на отпадъците с асансьор Цена 400 лв. Товарен транспорт с обем 18 кубика и товаримост 2 тона + натоварване на отпадъците без асансьор Цена 550 лв. В цената влиза обиране на паяжините, замитане на помещенията, подсигурени чували и инструменти за почистване и включена такса смет.

Често задавани въпроси

Времето нужно за почистване на мазе отнема от 2 до 4 часа в зависимост от количеството боклуци в него. За почистване на таван е необходимо от 2 до 6 часа в зависимост от количеството боклуци в него и дали ще се ползва асансьор.

След всяко почистване са извършва дезинфекция на помещението срещу гризачи, паяци, мравки и други насекоми. Цената е на квадратен метър и се определя след оглед.

Можем да отбием от цената на услугата, ако количеството метални отпадъци позволяват покриване на задължителните разходи и такси на сметището.

Не можем да предоставим точно такъв вид услуга. Фокусирали сме се предимно в почистване и изхвърляне на битови, строителни отпадъци от мазета и тавани.

Не предоставяме такъв тип услуга.

Вашият коментар